loading...

23

/competition entry/graphic design Marek Chmiel/Brno-Kohoutovice/2016

A new building of the city hall with cultural auditorium forms a transition in between low-rise public amenities/older buildings and nine-storey-prefab T06B. This house owned by the city poses the most economical (already existing) space reserve of the new building. Instead of a required parking house it is proposed parking along the Libušina avenue. It is more reasonable to invest to its regeneration creating alive public space, which can serve out of cultural events and city hall opening hours as a promenade or a market place. The terraced volume of the new building extends a public space of the street onto its roof, its large stairs creates seasonal cultural scene and brings to the prefab a new meaning of lookout platform to the valley of the Svratka river (Kohoutovice housing estate is the highest placed one in Brno). The design uses elevation of the avenue towards the prefab, except the house-auditorium it is a house-bridge over the existing park paths and infrastructural networks.