loading...

23

/soutěžní návrh/grafický design Marek Chmiel/Brno-Kohoutovice/2016

Novostavba radnice s kulturním sálem vytváří přechod mezi nízkopodlažní občanskou vybaveností/starší zástavbou a devítipodlažním panelovým domem T06B. Ten je ve vlastnictví města a představuje tak nejekonomičtější (již existující) prostorovou rezervu novostavby. Místo požadovaného parkovacího domu je navrženo parkování podél Libušiny třídy. Případné investice navíc by měly jít spíše do její regenerace vytvářející živý veřejný prostor, který mimo otevírací hodiny úřadu a kulturní akce může sloužit jako promenáda nebo tržiště. Stupňovitá hmota novostavby prodlužuje veřejný prostor ulice na svou střechu, na svých velkorysých schodech vytváří sezónní kulturní scénu a paneláku přináší nový význam vyhlídkové plošiny do svrateckého údolí (kohoutovické sídliště je nejvýše postaveným na území Brna). Návrh využívá terénního převýšení třídy vůči paneláku, kromě domu-hlediště představuje také dům-most nad stávajícími parkovými trasami a vedením inženýrských sítí.